გარგარი

გარგარი (ინგლ. Apricot) არის ბეტა-კაროტინის (A ვიტამინის), C ვიტამინის, კალიუმისა და ბოჭკოსმდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს თვალების, კანისა და იმუნური სისტემის ჯანმრთელობას.
გარგარი ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან და ხელს უწყობს ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.
მისი ბუნებრივად ტკბილი და არომატული გემო ბავშვებისთვის მიმზიდველია და მარტივად ასათვისებელი.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
გარგარი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან პიურეს სახით.
შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან, ვაშლთან, მსხალთან ან გოგრასთან.
უმი გარგარი 9-10 თვიდან შესაძლებელია, მაგრამ უმჯობესია კანის გარეშე და რბილი ნაჭრებად დაჭრილი, რათა თავიდან ავირიდოთ გადაცდენის რისკი.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *