კივი

კივი (ინგლ. Kiwi) არის C ვიტამინის, კალიუმის, ბოჭკოს და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, საჭმლის მონელებას და რკინის უკეთ შეთვისებას.
იგი შეიცავს აქტინიდინს, ფერმენტს, რომელიც ხელს უწყობს ცილების დაშლას და საჭმლის მონელების პროცესს.
კივი შედარებით მაღალი მჟავიანობის მქონე ხილია, ამიტომ მისი შეყვანა ბავშვის რაციონში ფრთხილად უნდა მოხდეს.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
კივი რეკომენდებულია 9-10 თვიდან, მცირე რაოდენობით, პიურეს სახით ან რბილი ნაჭრებად დაჭრილი.
შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან ან ავოკადოსთან, რათა მჟავიანობა შემცირდეს.
უმჯობესია ბავშვს შევთავაზოთ მწიფე, რბილი კივი, რათა თავიდან ავირიდოთ კუჭის გაღიზიანება.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *