
მსგავსი ბლოგები

შავი მოცხარი
შავი მოცხარი (ინგლ. Black Currant) არის C ვიტამინის, ანტიოქსიდანტების და კალციუმის კარგი წყარო, რაც ხელს უწყობს ძვლების გაძლიერებას, იმუნური სისტემის დაცვას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.იგი შეიცავს პოლიფენოლებს, რომლებიც ეხმარება ორგანიზმს ანთების შემცირებაში და უჯრედების დაცვაში.მისი მჟავე გემო შესაძლოა ბავშვისთვის თავდაპირველად უჩვეულო იყოს, ამიტომ უმჯობესია სხვა რბილ ხილთან შერევა. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?შავი მოცხარი რეკომენდებულია 10-12 თვიდან,…

მარწყვი
მარწყვი (ინგლ. Strawberry) არის C ვიტამინის, ანტიოქსიდანტებისა და ბოჭკოს მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, უჯრედების დაცვას და საჭმლის მონელებას.იგი შეიცავს ფოლატს, რომელიც მნიშვნელოვანია ტვინის განვითარებისთვის, და კალიუმს, რომელიც არეგულირებს სითხის ბალანსს და გულის მუშაობას.მარწყვი ხშირად ალერგენულ ხილად ითვლება, ამიტომ მისი შეყვანა ბავშვის კვებაში ფრთხილად უნდა მოხდეს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?მარწყვი რეკომენდებულია 9…

ლიმონი
ლიმონი (ინგლ. Lemon) არის C ვიტამინის, ანტიოქსიდანტებისა და კალციუმის მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, რკინის შეწოვას და საჭმლის მონელებას.ლიმონი ასევე შეიცავს ლიმონმჟავას, რომელიც ორგანიზმის დეტოქსიკაციას და საჭმლის მონელების სტიმულირებას უწყობს ხელს.მისი მჟავე გემო ზოგჯერ ბავშვებს არ მოსწონთ, მაგრამ მცირე რაოდენობით ის შეიძლება დაემატოს სხვა საკვებს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ლიმონის წვენი რეკომენდებულია 10…

ლეღვი
ლეღვი (ინგლ. Fig) არის ბოჭკოს, კალციუმის, რკინის და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, ძვლების გაძლიერებას და იმუნიტეტის ამაღლებას.ლეღვი განსაკუთრებით სასარგებლოა ნაწლავების მუშაობის სტიმულირებისთვის, რადგან ბუნებრივად ხელს უწყობს ყაბზობის შემცირებას.ასევე შეიცავს ნატურალურ შაქარს, რაც ბავშვის აქტივობისთვის სასარგებლოა. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ლეღვი რეკომენდებულია 6 თვიდან, მოხარშული ან ორთქლზე დამუშავებული და პიურეს სახით.უმი ლეღვი 9…

მოცვი
მოცვი (ინგლ. Blueberry) არის ანტიოქსიდანტების, C და K ვიტამინების, ბოჭკოსა და ფოლატისმდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს ტვინის განვითარებას, უჯრედების დაცვას და საჭმლის მონელებას.მისი რბილი ტექსტურა და ბუნებრივი სიტკბო ბავშვებისთვის მიმზიდველს ხდის. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?მოცვი რეკომენდებულია 8 თვიდან, რბილი ნაჭრებად დაჭრილი ან პიურეს სახით.შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან ან იოგურტთან.