ქლიავი
ქლიავი (ინგლ. Plum) არის C ვიტამინის, ბოჭკოს და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ეხმარება საჭმლის მონელებას, იმუნური სისტემის გაძლიერებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.
იგი განსაკუთრებით სასარგებლოა ყაბზობის წინააღმდეგ, რადგან შეიცავს ბუნებრივად დამარბილებელ და ნაწლავების მოქმედების გამაძლიერებელ ნაერთებს.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ქლიავი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან პიურეს სახით.
შესაძლებელია მისი შერევა სხვა ხილთან ან ბოსტნეულთან.
უმი ქლიავის მიცემა 10 თვიდან შესაძლებელია, მაგრამ რბილი ფორმით და კანის გარეშე, რათა თავიდან ავირიდოთ საჭმლის მომნელებელი პრობლემები.