ნიახური
ნიახური (ინგლ. Celery) არის C ვიტამინის, კალიუმის და ანტიოქსიდანტების კარგი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას და გულის ჯანმრთელობას.
შეიცავს ფიტონუტრიენტებს, რომლებიც ანთების საწინააღმდეგო თვისებებით გამოირჩევა და ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას.
ნიახურის ღერო დიდი რაოდენობით წყალს შეიცავს, რაც ხელს უწყობს ორგანიზმის ჰიდრატაციას.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ნიახური რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან მოხარშული ფორმით, ბოსტნეულის პიურესთან ან სუპთან ერთად.
უმი ნიახურის მიცემა 12-18 თვიდან უნდა მოხდეს, მცირე, ძალიან წვრილად დაჭრილი ფორმით, რათა თავიდან იქნას აცილებული გადაცდენის რისკი.
კარგად ერწყმის სხვა ბოსტნეულს, სუპებსა და ბლენდერშერეულ საკვებს