ბროკოლი
ბროკოლი (ინგლ. Broccoli) არის C და K ვიტამინების მდიდარი წყარო, რაც აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ხელს უწყობს ძვლების ჯანმრთელობას.
ასევე შეიცავს სულფორაფანს, რომელიც იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან და ეხმარება ორგანიზმს დეტოქსიკაციაში.
ბროკოლი მდიდარია ფოლატით, რაც აუცილებელია ტვინის განვითარებისთვის და უჯრედისით, რომელიც ხელს უწყობს ნაწლავების სწორ ფუნქციონირებას.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ბროკოლი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან მოხარშული რბილი ნაჭრებით.
შესაძლებელია პიურეს სახით შეთავაზება, ან ბოსტნეულის სუპებში დამატება.
ბავშვებს ზოგჯერ მისი მწვანე ფერი აშინებთ, ამიტომ შეიძლება მისი შეხამება ტკბილ კარტოფილთან ან სტაფილოსთან, რათა გემო უფრო ნეიტრალური გახდეს.
უმი ბროკოლი მხოლოდ 2-3 წლიდან უნდა შესთავაზოთ, რადგან მისი ღეჭვა რთულია და შეიძლება გადაცდენის რისკი გამოიწვიოს.