ჭარხალი

ჭარხალი (ინგლ. Beetroot) მდიდარია ფოლატით (B9 ვიტამინი), რომელიც აუცილებელია უჯრედების ზრდისა და განვითარებისთვის. ასევე შეიცავს რკინას, რომელიც ხელს უწყობს სისხლის წითელი უჯრედების წარმოებას და ნიტრატებს, რომლებიც აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას და ამცირებს ანთებას.
ჭარხალი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, განსაკუთრებით ბეტაინით, რომელიც მხარს უჭერს ღვიძლის ფუნქციონირებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას. მისი მაღალი უჯრედისის შემცველობა ხელს უწყობს მონელებას და ნაწლავების ჯანმრთელობას.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ჭარხალი რეკომენდებულია 6 თვიდან ბავშვის რაციონში პიურეს სახით.
შესაძლებელია ორთქლზე ან ღუმელში მომზადებული ჭარხლის მიცემა, ასევე მისი შერევა კარტოფილთან, სტაფილოსთან ან ბურღულეულთან.
მშვენიერი დამატებაა ხორცის კერძებში რკინის უკეთესი შეთვისებისთვის.
ჭარხლის წვენი შეიძლება გახსნილი სახით, მცირე რაოდენობით დაემატოს ბავშვის საკვებს.
ჭარხალი ნაზად უნდა იქნას შეყვანილი რაციონში, რადგან ზოგიერთ ბავშვს მისი მომნელებელი სისტემა ჯერ არ არის მზად დიდი რაოდენობით ნიტრატების დასამუშავებლად.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *