რეჰანი

რეჰანი (ინგლ. Basil) არის C და K ვიტამინების, მაგნიუმის და ანტიოქსიდანტების კარგი წყარო, რაც უჯრედების დაცვასა და ორგანიზმის გაძლიერებას უწყობს ხელს.
იგი შეიცავს ბუნებრივ ანტიბაქტერიულ ნაერთებს, რაც ამცირებს ანთებას და ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას.
რეჰანს აქვს სასიამოვნო არომატი, რაც ხელს უწყობს ბავშვის გემოვნების განვითარებას და საკვებისადმი ინტერესის გაზრდას.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
რეჰანი რეკომენდებულია 6 თვიდან, მხოლოდ მოთუშული ან მოხარშული (სუპებში, ბოსტნეულის პიურეებში, სოუსებში).
უმი რეჰანი 12 თვიდან შესაძლებელია მცირე რაოდენობით, წვრილად დაჭრილი და კერძებში შერეული.
შესანიშნავად ერწყმის ბოსტნეულის პიურეს, მაკარონს, ბრინჯს და სხვა საკვებს.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *