ოსპი

ოსპი (წითელი, მწვანე) (ინგლ. Lentils) არის მაღალი ცილის, რკინის და ბოჭკოს ერთ-ერთი საუკეთესო წყარო მცენარეულ საკვებში.
ასევე მდიდარია ფოლატით, რომელიც ტვინისა და უჯრედების ზრდისთვის აუცილებელია, და მაგნიუმით, რომელიც კუნთების ფუნქციონირებას უწყობს ხელს.
წითელი ოსპი უფრო ადვილად მოსანელებელია, ვიდრე მწვანე, რაც მას ახალშეძენილი საკვების იდეალურ არჩევანად აქცევს.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ოსპი რეკომენდებულია 6 თვიდან, კარგად მოხარშული და პიურეს სახით. წითელი ოსპი უფრო სწრაფად იხარშება და ნაზი ტექსტურა აქვს, რაც პატარებისთვის შესაფერისია.
შესაძლებელია ბოსტნეულის წვნიანებში ან ბრინჯთან შერეული ფორმით.
ოსპი ზოგჯერ შესაძლოა გაზების წარმოქმნას იწვევდეს, ამიტომ რეკომენდებულია მცირე რაოდენობით დაწყება და ეტაპობრივად გაზრდა.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *