ფორთოხალი
ფორთოხალი (ინგლ. Orange) არის C ვიტამინის, ფოლატის, კალიუმისა და ანტიოქსიდანტებისმდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, რკინის უკეთ შეთვისებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.
იგი შეიცავს ბუნებრივად დამატენიანებელ სითხეს, რაც ხელს უწყობს ორგანიზმის ჰიდრატაციასდა საჭმლის მონელებას.
ფორთოხალი შეიძლება ზოგიერთ ბავშვში ალერგიული რეაქციის ან მჟავიანობის გამო კუჭის გაღიზიანების მიზეზი გახდეს, ამიტომ მისი შეყვანა ფრთხილად უნდა მოხდეს.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ფორთოხალი რეკომენდებულია 9-10 თვიდან, თერმულად დამუშავებული მცირე რაოდენობით, კანის, თესლებისა და თხელი გარსის გარეშე.
შესაძლებელია ცოტაოდენი ფორთოხლის წვენის ან რბილობის დამატება სხვა ხილთან ან ბოსტნეულთან.
უმი ფორთოხალი 12 თვიდან შეიძლება, მაგრამ მხოლოდ გარსის გარეშე და პატარა ნაჭრებად დაჭრილი, რათა თავიდან ავირიდოთ გადაცდენის რისკი.