ოხრახუში
ოხრახუში (ინგლ. Parsley) არის C და K ვიტამინების, რკინის და ფოლატის მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს სისხლის წითელი უჯრედების წარმოქმნას, იმუნური სისტემის გაძლიერებას და ძვლების ჯანმრთელობას.
ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ორგანიზმის გაწმენდას და უჯრედების დაცვას.
ოხრახუში ეხმარება საჭმლის მონელებას და ხელს უწყობს ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ოხრახუში რეკომენდებულია 6 თვიდან, მცირე რაოდენობით და მხოლოდ მოთუშული ან მოხარშული (სუპებში, ბოსტნეულის პიურეში).
უმი ოხრახუში 12 თვიდან შესაძლებელია წვრილად დაჭრილი და კერძებში შერეული.
იდეალურია სალათებში, ბოსტნეულის კერძებში, წვნიანებსა და თევზის კერძებში.