ქამა სოკო
ქამა სოკო (ინგლ. Button Mushroom / Champignon) არის B ჯგუფის ვიტამინების (განსაკუთრებით B2, B3 და B5), სელენის და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს ენერგიის წარმოქმნას, იმუნური სისტემის გაძლიერებას და უჯრედების დაცვას.
ასევე შეიცავს დაბალი რაოდენობით კალორიისა და ცხიმის შემცველ საკვებ ბოჭკოს, რაც ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ნაწლავების ჯანმრთელობას.
ქამა სოკო ერთ-ერთი უსაფრთხო სახეობაა ბავშვებისთვის, რადგან მისი ტექსტურა რბილი და ადვილად მოსანელებელია.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ქამა სოკო რეკომენდებულია 8-10 თვიდან, კარგად მოხარშული ან მოთუშული ფორმით.
პირველ ეტაპზე უმჯობესია მისი პიურეს სახით ან წვრილად დაჭრილი ფორმით სუპებში, ბოსტნეულის პიურეში ან სხვა კერძებში შერევა.
უმი სოკოს მიცემა არ არის რეკომენდებული, რადგან ის რთულად მოსანელებელია და შეიძლება კუჭის გაღიზიანება გამოიწვიოს.
სოკო სასურველია ორგანული და სუფთა წყაროსგან იყოს მიღებული, რადგან იგი ადვილად იწოვს გარემოდან ტოქსინებს და მძიმე მეტალებს.