ისპანახი

ისპანახი (ინგლ. Spinach) არის რკინის, C ვიტამინის, ფოლატის და ბეტა-კაროტინის (A ვიტამინის წინამორბედი) მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს სისხლის წითელი უჯრედების წარმოებას, იმუნური სისტემის გაძლიერებას და თვალის ჯანმრთელობას.
ასევე შეიცავს მაგნიუმს, რომელიც ეხმარება კუნთებისა და ნერვული სისტემის სწორ ფუნქციონირებას.
ისპანახი არის დაბალკალორიული და დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტებს შეიცავს, რაც იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ისპანახი რეკომენდებულია 6 თვიდან, მაგრამ მხოლოდ თერმულად დამუშავებული (ორთქლზე მომზადებული, მოთუშული ან მოხარშული), რადგან მასში არსებული ოქსალატები ხელს უშლის კალციუმისა და რკინის შეწოვას.
შესაძლებელია პიურეს სახით, ბოსტნეულის ან მარცვლეულის სხვა კერძებთან შერეული.
ბავშვებს ხშირად უყვართ ისპანახი კარტოფილთან, გოგრასთან ან ბრინჯთან შერეული.
უმი ისპანახი 12 თვიდან შეიძლება შესთავაზოთ, მაგრამ უმჯობესია მცირე რაოდენობით, სალათებში ან ბლენდერშერეული ფორმით.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *