კამა

კამა (ინგლ. Dill) არის C ვიტამინის, ფოლატის, რკინის და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას და საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას.
ასევე შეიცავს კალციუმს, რომელიც აუცილებელია ძვლებისა და კბილების ჯანმრთელობისთვის.
კამას აქვს მსუბუქი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიბაქტერიული თვისებები, რაც ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ნაწლავების ჯანმრთელობას.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
კამა რეკომენდებულია 6 თვიდან, მცირე რაოდენობით და მხოლოდ თერმულად დამუშავებული(მოთუშული ან მოხარშული), რათა თავიდან იქნას აცილებული კუჭის გაღიზიანება.
შესაძლებელია მისი დამატება ბოსტნეულის პიურეს, სუპებსა და თევზის კერძებში.
უმი კამა რეკომენდებულია 12 თვიდან, წვრილად დაჭრილი და კერძებში შერეული.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *