ცერეცოს ბოლქვი

ცერეცოს ბოლქვი (ინგლ. Fennel Bulb) არის C ვიტამინის, კალიუმის და ბოჭკოს მდიდარი წყარო, რაც აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას და ნაწლავების რეგულარულ ფუნქციონირებას.
შეიცავს ანეთოლს, რომელიც ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ამცირებს მეტეორიზმს (გაზების დაგროვებას), რაც მას განსაკუთრებით სასარგებლოს ხდის ჩვილებისთვის.
მისი ბუნებრივად ტკბილი და ანისულის არომატი ბავშვებისთვის მიმზიდველია და ნაზად ერწყმის სხვა საკვებს.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ცერეცოს ბოლქვი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან მოხარშული ფორმით.
შესაძლებელია პიურეს სახით ან მცირე რბილი ნაჭრებად მიცემა ხელით საჭმელად.
კარგია სხვა ბოსტნეულის პიურეებში, სუპებში ან ჩაშუშულ კერძებში.
უმი ცერეცოს ბოლქვი რეკომენდებულია 12-18 თვიდან, მცირე ნაჭრებად დაჭრილი, რადგან მისი ხრაშუნა ტექსტურა პატარა ბავშვებისთვის რთულად მოსანელებელი შეიძლება იყოს.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *