ლობიო (ხმელი)

ლობიო (ხმელი) (ინგლ. Dried Beans) არის ცილების, რკინის, ბოჭკოს და ფოლატის მდიდარი წყარო, რაც ორგანიზმს ზრდასა და განვითარებაში ეხმარება.
მისი მაღალი უჯრედისის შემცველობა ნაწლავების ჯანმრთელობას უწყობს ხელს, ხოლო მდგრადი ნახშირწყლები ხელს უწყობს ენერგიის ხანგრძლივ შენარჩუნებას.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ხმელი ლობიო რეკომენდებულია 8 თვიდან, კარგად მოხარშული და პიურეს სახით.
შესაძლებელია წვნიანებში ან ბოსტნეულის პიურესთან შერეული, რათა ტექსტურა უფრო რბილი და ადვილად მოსანელებელი გახდეს.
ბავშვისთვის უმჯობესია რბილი ჯიშები, მაგალითად, თეთრი ლობიო, რომელიც უფრო მარტივად ასათვისებელია.
პირველ ეტაპზე რეკომენდებულია მცირე რაოდენობით შეყვანა, რათა ნახოთ, როგორ რეაგირებს ბავშვის კუჭი.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *