ხორბალი

ხორბალი– ძირითადი მარცვლეული ბავშვის კვებაში

ხორბალი (ინგლ.wheat) ერთ-ერთი ყველაზე ფართოდ გავრცელებული მარცვლეულია, რომელიც წარმოადგენს ენერგიის, ბოჭკოს, ვიტამინებისა და მინერალების მნიშვნელოვან წყაროს. იგი მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, რკინით, მაგნიუმითა და თუთიით, რაც ხელს უწყობს ბავშვის ტვინის განვითარებას, იმუნური სისტემის გაძლიერებას და საერთო ჯანმრთელობას.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?

ხორბლის ძირითადი პროდუქტები, როგორიცაა პური, ბურღულეული, მაკარონი და ფქვილი, ხშირად გვხვდება ბავშვის რაციონში. თუმცა, მშობლებს უნდა ახსოვდეთ, რომ ხორბალი შეიცავს გლუტენს, რაც ზოგიერთ ბავშვს შესაძლოა არ მოუხდეს. ამიტომ, დამატებითი კვების დასაწყისში (6-7 თვიდან) რეკომენდებულია მცირე რაოდენობით და ეტაპობრივად შეთავაზება, რათა შეამოწმოთ, აქვს თუ არა პატარას გლუტენის მიმართ აუტანლობა.

ხორბლის მთლიანი მარცვლეულის პროდუქტები უფრო სასარგებლოა, ვიდრე თეთრი ფქვილისგან დამზადებული პროდუქტები, რადგან ისინი უჯრედისით უფრო მდიდარია და ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას. ბავშვის რაციონში ხორბლის ჩართვა შესაძლებელია ბურღულეულის ფაფების, პურის, მაკარონისა და სხვადასხვა ღვეზელის სახით.

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *