წიწიბურა
წიწიბურა – კვებითი ღირებულება და სარგებელი ბავშვისთვის
წიწიბურა (ინგლ. Buckwheat) პსევდომარცვლეულია, რაც ნიშნავს, რომ ის ბოტანიკურად ბალახოვან მცენარეებს არ მიეკუთვნება, მაგრამ კვებითი თვისებებით მარცვლეულს ჰგავს. ის არ შეიცავს გლუტენს, ამიტომ იდეალური არჩევანია ბავშვებისთვის, განსაკუთრებით მათთვის, ვისაც აქვს გლუტენის აუტანლობა ან ცელიაკია.
წიწიბურა მდიდარია ცილით, რაც ხელს უწყობს ბავშვის ზრდასა და კუნთების განვითარებას.
წიწიბურა შეიცავს რკინას, მაგნიუმს და B ჯგუფის ვიტამინებს, რომლებიც მნიშვნელოვანია ენერგიისთვის და ნერვული სისტემისთვის.
წიწიბურას მაღალი უჯრედისის შემცველობა ხელს უწყობს ნაწლავების ჯანმრთელობას და საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას.
წიწიბურას დაბალი გლიკემიური ინდექსი უზრუნველყოფს სისხლში შაქრის დონის სტაბილურობას.
როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?
ბავშვის კვებაში მისი ჩართვა რეკომენდებულია 6-7 თვიდან პიურეს ან ფაფის სახით.
8-10 თვიდან შესაძლებელია მთელი მარცვლის გამოყენება და რბილი კერძების მომზადება.
წიწიბურას ფქვილისგან შესაძლებელია ბლინების, ფაფების ან ორცხობილების მომზადება.