ჭვავი

ჭვავი – სასარგებლო თვისებები და მნიშვნელობა ბავშვის კვებაში

დდჭვავი (ინგლ. rye) უძველესი და საკვები ღირებულებით მდიდარი მარცვლეულია, რომელიც გამოირჩევა უმაღლესი ბოჭკოს შემცველობით, B ჯგუფის ვიტამინებით, რკინითა და მაგნიუმით. იგი ხელს უწყობს საჭმლის მონელების პროცესს, ნაწლავების ჯანმრთელობას და სისხლში შაქრის დონის დაბალანსებას.

ჭვავის პროდუქტები, ჭვავის პური და ბურღულეული, განსაკუთრებით სასარგებლოა ბავშვებისთვის, რადგან ისინი უჯრედისით უფრო მდიდარია, ვიდრე ხორბალი, და ხელს უწყობს ჯანსაღი საკვების შეჩვევას. ჭვავის პური სრულფასოვანი ალტერნატივაა თეთრი პურისთვის, რადგან მასში ნაკლები დამუშავებული ნახშირწყლებია და ის ენერგიის ხანგრძლივ წყაროდ ითვლება.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?

ბავშვის მენიუში ჭვავის ჩართვა რეკომენდებულია 8-10 თვიდან, რადგან მასში შედარებით მაღალია უჯრედისის შემცველობა, რაც შეიძლება უფრო მძიმედ მოსანელებელი იყოს ჩვილისთვის. ჭვავის ფქვილისგან დამზადებული პური და ბურღულეული შეიძლება დაემატოს ბავშვის რაციონს, რათა უზრუნველყოს გრძელვადიანი ენერგია და სასარგებლო ნუტრიენტები

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *