ბრინჯი

ბრინჯი – თეთრი და ყავისფერი ბრინჯის განსხვავება და სარგებელი ბავშვებისთვის

ბრინჯი(ინგლ.rice) ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული მარცვლეულია, რომელიც ადვილად მოსანელებელია და ხშირად გამოიყენება ბავშვის კვებაში. იგი ჰიპოალერგენულია, რაც ნიშნავს, რომ ალერგიის რისკი მინიმალურია, ამიტომ ის შესანიშნავი პირველი მარცვლეულია ჩვილებისთვის (6 თვიდან).

თეთრი ბრინჯი – დამუშავების პროცესში კარგავს უჯრედისის უმეტეს ნაწილს, მაგრამ მაინც კარგი ენერგიის წყაროა. ის სწრაფად მონელდება და მუცლის პრობლემების შემთხვევაში (მაგალითად, დიარეის დროს) რეკომენდებულია, რადგან ხელს უწყობს ნაწლავების დამშვიდებას.

ყავისფერი ბრინჯი – შეიცავს მეტი ბოჭკოს, ვიტამინებსა და მინერალებს, რადგან მას აქვს დაუმუშავებელი გარსი. ის ხელს უწყობს საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას, სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას და ბავშვის ენერგიის შენარჩუნებას. თუმცა, ის უფრო ნელა იხარშება და ზოგიერთი ბავშვისთვის მძიმე მოსანელებელი შეიძლება იყოს.

როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?

ბავშვის მენიუში შესაძლებელია ორივე სახის ბრინჯის ჩართვა – თეთრი ბრინჯი სწრაფი ენერგიის მისაღებად და საჭმლის მომნელებელი პრობლემების დროს, ხოლო ყავისფერი ბრინჯი უჯრედისით და ნუტრიენტებით მდიდარი დიეტის უზრუნველსაყოფად. ბრინჯის ფაფა შესაძლებელია გავამდიდროთ ბოსტნეულის პიურეთი, ხორცით ან ბალანსირებული საკვები ცხიმებით(მაგალითად, ზეითუნის ზეთით ან ავოკადოთი).

მსგავსი ბლოგები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *