
მსგავსი ბლოგები

ანანასი
ანანასი (ინგლ. Pineapple) არის C ვიტამინის, ბრომელაინის, ბოჭკოს და ანტიოქსიდანტებისმდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, საჭმლის მონელებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.ბრომელაინი არის ბუნებრივი ფერმენტი, რომელიც ცილების დაშლას უწყობს ხელს და საჭმლის მონელების პროცესს ამარტივებს.ანანასი ბუნებრივად მჟავე და ტკბილი ხილია, ამიტომ მისი ჩართვა ჩვილის კვებაში სიფრთხილით უნდა მოხდეს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ანანასი რეკომენდებულია 10-12 თვიდან,…

მანდარინი
მანდარინი (ინგლ. Mandarin) არის C ვიტამინის, ბეტა-კაროტინის, კალიუმისა და ანტიოქსიდანტების კარგი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, კანის ჯანმრთელობას და ორგანიზმის ჰიდრატაციას.იგი უფრო მსუბუქი და მარტივად მოსანელებელია, ვიდრე ფორთოხალი, ამიტომ ბავშვისთვის უფრო ნაზი არჩევანია.მანდარინში არსებული ბუნებრივი შაქრები ენერგიას მატებს და ხელს უწყობს საჭმლის მონელების პროცესს. როგორ შევიტანოთ მანდარინი ჩვილის კვებაში? 🍊მანდარინი რეკომენდებულია 9 თვის ასაკიდან,…

ლიმონი
ლიმონი (ინგლ. Lemon) არის C ვიტამინის, ანტიოქსიდანტებისა და კალციუმის მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, რკინის შეწოვას და საჭმლის მონელებას.ლიმონი ასევე შეიცავს ლიმონმჟავას, რომელიც ორგანიზმის დეტოქსიკაციას და საჭმლის მონელების სტიმულირებას უწყობს ხელს.მისი მჟავე გემო ზოგჯერ ბავშვებს არ მოსწონთ, მაგრამ მცირე რაოდენობით ის შეიძლება დაემატოს სხვა საკვებს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ლიმონის წვენი რეკომენდებულია 10…

კივი
კივი (ინგლ. Kiwi) არის C ვიტამინის, კალიუმის, ბოჭკოს და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, საჭმლის მონელებას და რკინის უკეთ შეთვისებას.იგი შეიცავს აქტინიდინს, ფერმენტს, რომელიც ხელს უწყობს ცილების დაშლას და საჭმლის მონელების პროცესს.კივი შედარებით მაღალი მჟავიანობის მქონე ხილია, ამიტომ მისი შეყვანა ბავშვის რაციონში ფრთხილად უნდა მოხდეს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?კივი რეკომენდებულია 9-10…

ატამი
ატამი (ინგლ. Peach) არის A და C ვიტამინების, კალიუმის და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს კანისა და იმუნური სისტემის ჯანმრთელობას.შეიცავს ბოჭკოს, რომელიც ეხმარება საჭმლის მონელებას და ნაწლავების სწორ ფუნქციონირებას.ატამი ბუნებრივად ტკბილი და არომატულია, რაც მას ბავშვებისთვის მიმზიდველ საკვებად აქცევს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ატამი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან პიურეს სახით.შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან,…

ალუბალი
ალუბალი (ინგლ. Sour Cherry) არის C ვიტამინის, ანტიოქსიდანტებისა და კალიუმის მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნიტეტის გაძლიერებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.მისი მჟავე გემო შესაძლოა ბავშვისთვის უჩვეულო იყოს, ამიტომ ხშირად სხვა ტკბილ ხილთან შერევა უკეთესი არჩევანია. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ალუბალი რეკომენდებულია 10 თვიდან, კურკების გარეშე და რბილი ნაჭრებად დაჭრილი.შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან ან ატამთან.