
მსგავსი ბლოგები

ქლიავი
ქლიავი (ინგლ. Plum) არის C ვიტამინის, ბოჭკოს და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ეხმარება საჭმლის მონელებას, იმუნური სისტემის გაძლიერებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.იგი განსაკუთრებით სასარგებლოა ყაბზობის წინააღმდეგ, რადგან შეიცავს ბუნებრივად დამარბილებელ და ნაწლავების მოქმედების გამაძლიერებელ ნაერთებს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ქლიავი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან პიურეს სახით.შესაძლებელია მისი შერევა სხვა ხილთან ან ბოსტნეულთან.უმი ქლიავის მიცემა 10…

ალუბალი
ალუბალი (ინგლ. Sour Cherry) არის C ვიტამინის, ანტიოქსიდანტებისა და კალიუმის მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნიტეტის გაძლიერებას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.მისი მჟავე გემო შესაძლოა ბავშვისთვის უჩვეულო იყოს, ამიტომ ხშირად სხვა ტკბილ ხილთან შერევა უკეთესი არჩევანია. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ალუბალი რეკომენდებულია 10 თვიდან, კურკების გარეშე და რბილი ნაჭრებად დაჭრილი.შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან ან ატამთან.

ბანანი
ბანანი (ინგლ. Banana) არის ბუნებრივი შაქრების, კალიუმის, B6 ვიტამინის და ბოჭკოს მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს ენერგიის მიწოდებას, საჭმლის მონელებას და ნერვული სისტემის ფუნქციონირებას.იგი ბუნებრივად ტკბილი და რბილია, რაც ბავშვისთვის ადვილად მოსანელებელს და უსაფრთხოს ხდის.ასევე შეიცავს პრებიოტიკებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ნაწლავების ჯანმრთელობას. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ბანანი რეკომენდებულია 6 თვიდან, დაჭრილი ან ჩანგლით დაჭყლეტილი პიურეს სახით.შესაძლებელია…

ატამი
ატამი (ინგლ. Peach) არის A და C ვიტამინების, კალიუმის და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს კანისა და იმუნური სისტემის ჯანმრთელობას.შეიცავს ბოჭკოს, რომელიც ეხმარება საჭმლის მონელებას და ნაწლავების სწორ ფუნქციონირებას.ატამი ბუნებრივად ტკბილი და არომატულია, რაც მას ბავშვებისთვის მიმზიდველ საკვებად აქცევს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ატამი რეკომენდებულია 6 თვიდან, ორთქლზე დამუშავებული ან პიურეს სახით.შესაძლებელია მისი შერევა ბანანთან,…

ფეიხოა
ფეიხოა (ინგლ. Feijoa) არის C ვიტამინის, იოდის, კალიუმისა და ბოჭკოს მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციონირებას და საჭმლის მონელებას.იგი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ორგანიზმს მავნე თავისუფალი რადიკალებისგან იცავს.ფეიხოას რბილობი სასარგებლოა ნაწლავებისთვის, ხოლო მისი უნიკალური არომატი ბავშვის გემოვნების განვითარებას უწყობს ხელს. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ფეიხოა რეკომენდებულია 8 თვიდან, პიურეს სახით ან რბილი…

ფინიკი
ფინიკი (ინგლ. Date) არის ბუნებრივი შაქრების, ბოჭკოს, კალიუმის, რკინის და ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, რაც ხელს უწყობს ენერგიის მატებას, სისხლის წარმოქმნას და საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას.ის შეიცავს მაგნიუმს და კალციუმს, რომლებიც ეხმარება ძვლების გაძლიერებას.ბუნებრივად ტკბილი გემოს გამო, ფინიკი შეიძლება გამოიყენოს ჯანსაღი ტკბილეულის ალტერნატივად. როგორ შევიტანოთ ბავშვის კვებაში?ფინიკი რეკომენდებულია 6 თვიდან, მაგრამ მხოლოდ პიურეს ან ბლენდერის სახით, რადგან…